Nyelv választása

Csicsmány – skanzen

  • 60 km 

A Strázsói hegyek / Strážovské vrchy / medencéjében,  a Zsolnai / Žilina / régióban, a Rajčianka folyó forrásának közelében, Csicsmány községében található természeti múzeum / skanzen /. A falu érdekes és egyedülálló ősi építészettel dicsekedhet, melyre a rusztikus festett faházak jellemzőek.
A kultúra megőrzése érdekében a jövő generációi számára, 1977-ben a falut természetvédelmi területté nyilvánították. A községben a mai napig megőrizték a népi hagyományokat.
Különös technikával, geometrikus ornamentika segítségével, még manapság is gyönyörű terítőket, képeket, és népviseleteket hímeznek itt,.

Csicsmány falumúzeumához egy barokk-klasszicista kastély is tartozik, valamint egy barokk templom, mely a  Szent Kereszt Felmagasztalása tiszteletére épült. A falut elsősorban feketére festett fehér díszítésű faházai, színes népviselete teszik nevezetessé. A falunak kb. 1500 őslakosa volt, manapság 250-en élnek itt. Az itt élők azonban vonzó jellegű természettel büszkélkedhetnek, amely egész évben ideális kikapcsolódást és látnivalót nyújt a vendégek számára.